5.Prof. Dr.Orhan Kural

Prof Dr. Orhan Kural çocukları ve katılımcılara enfes bir seminer verdi.

Okullarda, halk eğitim merkezilerinde ve farklı eğitim kurumlarında çevreyle, doğayla ve tabiatla alakalı seminerler veren Orhan Kural  Kolejimizde öğrencilere Doğa konulu seminer sundu.

BU VATAN KOLAY KAZANILMADI

Dedesinin  Allahu Ekber dağlarında ayakları donduğundan kesildiğini , Memlekete döndüğünde anneanneme  mektup yazmış. Mektubunda : “Sen sağlam ayaklı biriyle nişanlanmıştın;  ama şu an benim ayaklarım yok. Nişanı atıyorum. “ demiş. Anneannem ona mektup yazarak Ben normal bir insanla nişanlanmıştım. Şimdi kahramanla evlenmek istiyorum dedi.  Kastamonu’nun, İnebolu’nun, Cide’nin, Küre’nin İstiklal harbinde kahramanlıklarını anlattı. Kıymetini bilin Dedi. Ayrıca İstiklal harbinde sadece erkeklerin değil kadınların çok büyük fedakarlıkların kahramanlıklarını anlatarak, bu vatana sahip çıkın. Dedi.

İSRAF ETMEYİN

Ülkemizde günlük 6 milyon ekmeği çöpe atıldığını tabağınızda yemek artığı bırakmamanız gerektiğini anlatarak İsrafın haram olduğunu söyledi.  Yılda açlıktan 22.000 kişinin öldüğü bir dünyada yaşıyoruz dedi. Dünyada 248 ülke olduğunu gitmediği  6 ülke kaldığını anlatarak oralarda gördüğü ilginç anılarını anlattı. Kongo’da aç insanların çöplerde yiyecek toplamak için birbirleriyle kavga ettiğini gördüğünü anlattı.

BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Paketlenmiş yiyeceklerden kaçının , GDO’lu ürünlerden uzak durun. Cips, kola gibi yiyecek ve içicekler beyninde önemli öğrenme merkezlerini tahrip ediyor, dedi.Sigara ve içkiden uzak durun. Anne babası sigara içenleri nasıl vazgeçirecekleri yöntemleri anlattı.

Magazin ve  televizyon programları insanın beynini uyuşturmak için yapılıyor. Kendiniz uzak durdurduğunuz gibi ailenizi de ikna ederek uzak durmalarını sağlayın.

ATIK PİLLERİ YERE ATMAYIN

Pilleri yerlerden toplayın.  Bir pilin bir yılda bir filin içeceği suyu kirlettiğini anlattı. İlerde suyun altından kıymetli olacağını dikkatli kullanılması gerektiğini anlattı. Suları boşa harcamayın dedi

Seminere DİTSO başkanı Ahmet Hakan Uyan, Ticaret oda Başakanı Ahmet Acar, Muhtarlar Dernek Başkanı Sabri Can Bekle, Ozan Kul Mercan, yazar Safiye Çetinkaya’nın yanı sıra veliler ve halk katıldı.