Kaymakam Mustafa Şahin İle Röportaj

Özel Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Koleji öğrencilerinden İlayda Akçay, Şüheda Aktay, Ayşe Aksu Dinar kaymakamı Sayın Mustafa Şahin’i ziyaret ederek başarılı bir söyleşi yaptı.

“Öğrenci beyaz bir kağıttır. Kağıda ne yazarsan o kalır.”

İlayda Akçay: Kendinizden bahseder misiniz?

Kaymakam Mustafa Şahin:Çok çalışarak,azimle ve sabırla gayret ederek sonunda Ankara Hukuk’u kazandım. Aslında hedefim hukuk Fakültesiydi. Sonrasında ise avukatlık stajı yaptım.

İlayda Akçay: Okul zamanınızda düşük notlarınız oldu mu?

Kaymakam Mustafa Şahin: Ben açıkçası çok disiplinli bir öğrenci olamadım. Fakat derslerimin hakkını verirdim ve genellikle not ortalamam iyiydi. Disiplinli değilim ama gece gündüz demeden çalışırdım.

İlayda Akçay: Nasıl kaymakam oldunuz?

Kaymakam Mustafa Şahin: İç İşleri Bakanlığının açtığı  sınava katıldım ve kazandım. Tabi ki yine de bu başarımı, çalışmama ve gayret göstermeme bağlıyım.

İlayda Akçay: Mesleğinizden mutlu musunuz?

Kaymakam Mustafa Şahin: Benim mesleğim insanları mutlu etmek üzerine yapılan bir meslek ve herkes buraya geldiği zaman ümitle gelir. Bu insanlara o ümidi vermemiz gerekir. Severek mesleğimi yapıyorum.

İlayda Akçay: Eğitim ile ilgili projeleriniz var mı?

Kaymakam Mustafa Şahin: Öğrencilerimizin  ders çalışması eğitim alanlarınızda başarılı olmanız önemli; fakat benim için birinci olarak okul binalarının yapılması, yurtların yapılması, okulların öğrencilere uygun hale getirilmesi; ondan sonra ise okullarda belirli tertip düzenin sağlanması ve ilçemizin genel eğitim düzeyinin yükseltilmesi hedeftir.

İnsan her zaman öğrenme modunda olmalı.”

İİayda Akçay: Eğitim kavramı sizin için ne çağrıştırıyor?

Kaymakam Mustafa Şahin: Her şey. İnsan her zaman öğrenme modunda olmalı. Yetişkin bir insanın da çocuktan alabileceği bir şeyler  olabilir. Bu yüzden kişi kendini her zaman öğrenmeye açık hissetmelidir.

İlayda Akçay: Bazı olaylara kafanız takıldığında saatlerce düşünen biri misiniz? Kaymakam Mustafa Şahin: Bazen uykularım kaçar.

İlayda Akçay: Öğrenci kavramı sizin için ne iz  çağrıştırıyor? Kaymakam Mustafa Şahin: öğrenci beyaz bir kağıttır. Kağıda ne yazarsan o kalır. Önemli olan genel geçerli ilkelerle o sayfayı doldurmaktır.

İlayda Akçay: hayat felsefeniz nedir?

Kaymakam Mustafa Şahin: Çalışacağız, üreteceğiz, ülkemizi müreffeh ülkeler seviyesinin ötesine çıkarmamız gerekiyor .

İlayda Akçay: İnsanların problemleriyle ilgilenmeye gayret gösteriyor musunuz?

Kaymakam Mustafa Şahin: Tabi ki! İnsanların maddi durumlarıyla ilgilenmeye çalışırım, dertlerini dinleriz . Vatandaşları devletle buluşturmamız ve onları hoşnut etmemiz gerekir.

İlayda Akçay: Arkadaşlarınızla problemleriniz oldu mu?

Kaymakam Mustafa Şahin: Evet oldu. Arkadaşlarımla olan problemlerimi halletmenin yolu müzakere.. Konuşarak çözülmeli, şiddetten her zaman uzak durmalıyız.

İlayda Akçay: Müzakere olmazsa nasıl çözersiniz?

,Kaymakam Mustafa Şahin: Uzaklaşırım. Mesafeli davranırım.

İlayda Akçay: Bize zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Kaymakam Mustafa Şahin: Ben teşekkür ederim, başarılar dilerim…