Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Koleji olarak 2018-2019 Eğitim-Öğretim sezonu için kayıtlar tüm hızıyla devam ediyor.

Dinar’da 3 yıldan bu tarafa eğitim-öğretim hizmetlerine devam eden, gerçekleştirdiği projelerle çığır açan kolejimiz'e öğrenci ve velileri tarafından yoğun bir rağbet oluşmaya başladı.

Mesai saatleri içerisinde yeni kayıt işlemleri için görevli personelin bulunduğu okulumuzda öğrencilere ve ailelerine her türlü imkanlar da sağlanıyor.

Kolej Müdürümüz Ünal Yılmaz, Dinar’da 4. Yıllarında okulun daha da çok rağbet görmeye başladığını, öğrencilerin neden Ünal Yılmaz Kolejini tercih etmeleri gerektiğini de açıkladı.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim sezonunda 9 ayrı proje ile rekor kırdıklarını kaydeden Yılmaz şunları söyledi, “Maalesef daha önce uygulanan değişiklikler anne babaların da eğitim öğretim anlayışları değişmek zorunda kaldı. Dinarlı anne baba şunu sormalı: Acaba bir yerlerde hata mı yapıyoruz.  Anne babalarımız daha önceleri okula gönderirken “adam” olsunlar diye gönderirdi. Şimdi “doktor olsun, mühendis olsun avukat olsun diye gönderiyorlar. Bu 40 yıllık bir eğitimci olarak  kaç Fen Lisesi çıkardı diye sorgulayacağına okula gönderdiğim çocuğum hayatında lazım olacak donanımlarla donandı mı?” Okulun asıl amacı eğitim olmalı. Yoksa gördüğünüz gibi herkes kaybediyor.  Yani daha önce de senle sohbetimizde dediğim gibi “önce insan “ olmalı Daha sonra mühendis, doktor avukat olmayı düşünmeli.

BÖLGE HALKI ÇOCUKLARINI KAZANMAK İSTİYORLARSA ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ

Dünya hızla hareket ediyor. Herkesin ağzında Avupa’daki eğitimleriyle kendi eğitim sistemini kıyaslanıyor. İşte size Avrupa ötesi bir anlayışı içeren uygulamalar yapıyoruz. Ama gereksiz eleştirilerle bölgemizin geleceği ile oynuyorlar. Bilerek ya da bilmeyerek takılıp gidiyor halk. Hani Necip Fazıl’ın bir şiirinde dediği gibi: “Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak! Haykırsam, kollarımı makas gibi açarak: Durun, durun, bir dünya iniyor tepemizden, Çatırdılar geliyor karanlık kubbemizden.” Sanki bu atmosferi yaşıyoruz.

YENİ SINAV SİSTEMİ DOĞRU OKUMALIYIZ

Bu yıl uygulamaya başlanılan Liselere Geçiş Sınavını doğru okumalıyız. Biz eğitimciler sistemi eleştirmek yerine çözüm önerileri sunmalıyız.  Nitelikli okul uygulamasından anladığımız “ 8.sınıfta yaptığım sınavda akademik başarıda % 10’un içine giren öğrencilerin önünü açacağım. Onlara lise döneminde ülkenin kalkınması için onlara daha çok imkan sunacağım Diğer %90 için de akademik başarısı için Üniversite ayağında şans vereceğim “ diyor. Doğru ya da yanlış değerlendirebilirsiniz ama biz buna karşılık ne yapmalıyız? Onu düşünmeliyiz.  Biz de seneye 12 kişilik A1 sınıfı oluşturacağız.

12 KİŞİLİK SINIFLAR OLUŞTURACAĞIZ.

Bu yıl başlatacağımız 8.sınıflarda A1 takımı oluşturacağız. Oluşturduğumuz A1 takımını yaz aylarında yani temmuz, ağustos aylarında birinci dönemin Türkçe, matematik, İngilizce konularını bitireceğiz. Yarıyıl tatiline kadar da bütün konuları bitirmemiz lazım. 2. Dönemin başı itibariyle de sınavda çıkabilecek sorularla adeta çocuklarımızı kampa alır gibi çalışacağız. Bu öğrencilerimizin bilincini yükselteceğiz. Etkinlikler sosyalleşmelerini sağlayacağız. 8. Sınıflar sosyal etkinliklerden geri kalmayacak. Dershaneler kapanmasaydı şu an hemen hemen sınava hazırlanan bütün öğrenciler dershane arayacaktı.

EĞİTİM KAMPÜSÜ İÇİN DİNARLI İŞADAMLARI DEVREDE

Komşumuz Sandıklı’da 2 tane özel kolej var. Kampüs oluşturuyorlar. Bizim de eğitim kampüsü oluşturmamız lazım. Bunun için Dinarlı işadamları devrede. Onların bakış açıları “Dinar’a kampüs yapılmalı. Bizim görevimiz” mantığı ile bakıyorlar. Bugün yarın Dinarlıya müjdeyi vereceğiz inşallah. Eğitim ve öğretimin sağlıklı ortamlarda olması için son teknolojilerini kullanacağız. Bizim üreteceğimiz “Eğitim Modeli” değil bölgede, Türkiye’de ses getirecek çalışmalar yapacağız.

ELEŞTİRMEK ÇOK KOLAY

Yapılan, üretilen meydana getirilen her şey eleştirilecek elbette. Çok kolay bir işi eleştirmek. Ama önemli olan nasıl olması gerektiğinin teklifi yanında çözüm için uğraşlar verilmeli

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Dinarlının geçmişi dinlediğimde o dönemde şehirlerde bile olmaya anlayış, yaşam biçimi varmış. Dinarlı kaybetmiş. Ama bizim çalışmalarımız Dinar’a eski günlerdeki yaşam kalitesini getirmeye yardımcı olacaktır. Umuyorum ve inanıyorum ki hep birlikte başaracağız.